Tevékenységek - aprítógépek  
     
 

Nagy teljesítmény, megbízhatóság, biztonság.

Az 1982-óta szerzett tapasztalatunk a faaprítógépek fejlesztése, készítésének módja terén, juttatott minket ennek a technológiának a csúcsára.

  • Puhafát
  • Rönkfát
  • Sövényt
  • Cserjét
  • Fűrészhulladékot
  • Fahulladékot (léc, fahasáb, széldeszka)
  • és még sok egyebet

aprítanak össze és dolgoznak fel értékes tüzelőanyaggá.
Faaprítógépeink különböző építési módokkal és különböző teljesítményekben állnak rendelkezésre.

A Heizomat cég 1982 óta gyártja aprítógépeit. Ez idő alatt sikerült az aprítógépek minden "gyermekbetegségét" megoldani, így napjainkra Európában a legkeresettebb aprítógép lett. A berendezések megbízhatóságát fémjelzi és garantálja az 1 év, vagy 1000 üzemóra garancia és a Németországban kiképzett garanciális és egyéb karbantartási feladatokat ellátó szervíz csapatunk. Ezekkel a berendezésekkel tökéletes minőségű apríték állítható elő rönkfából, különböző gallyakból, bozótokból, valamint faipari hulladékokból is. Társaságunk a Heizomat aprítógépekkel megtermelt aprítékot igény szerint felvásárolja.

Az aprítógépek kardántengelyes meghajtással készülnek, de a HM 6 - 300 VM típusjelűt beépített 70 lóerős dízel motor hajt. Az aprítógépek fordulatát elektronika felügyeli, amely az esetleges túlterhelés, "folytás" esetén lazítja a behúzóhengerek szorítását így helyreállítva a berendezés fordulatszámát. A kisebb aprítógépek (HM 4-300 - HM 6-300) függesztett kivitelben is használhatók, míg a többi berendezés a vásárló igényeihez mérten különböző vontatási paramétereknek megfelelő alvázakra szerelhetők. Ezzel a megoldással széles körben, a mezőgazdasági vontatóktól kezdve akár a közúti forgalomban résztvevő egyéb járművekkel is könnyedén szállíthatók az aprítógépek. Az aprítógépek a 380 °-ban elforgatható kifúvócsövüknek köszönhetően akár közvetlenül a szállítójárműre tudják fújni az aprítékot.

Ezek a hosszú évek tapasztalataira épülő megoldások és a megalkuvást nem ismerő német precízitás tette ezt az aprítógépet Európa legkeresettebb aprítógépévé.


Készített típusok:

HM 4-300, 6-300, 6-300VM
HM 5-400, 6-400, 8-400
HM 8-400 K, 10-500 K, 14-800 K

Az aprítógépek típusjelzéseiben a "HM" betűjel utáni első szám a kések számát, a második szám a legvastagabb aprítási átmérőt mm-ben jelöli. A "VM" betűjel a beépített meghajtómotorra, a "K" betű a darus adagolhatóságra utal.

 
 
 
 
  készítette: Dimensions Kft.