Tevékenységek - biomassza tüzelésű rendszerek  
     

Biomassza tüzelésű r endszerek

Termékeink

Heizomat fa apríték-tüzhelésű berendezések, 30 és 3000 kW között

A Heizomat apríték-tüzelésű kazán bárminemű éghető, adagolható fás szárű növényi rész hatékony eltüzelésére alkalmas. Így a faaprítékból, faforgácsból, fűrészporból, bárminemű erdészeti hulladék aprítékából, pelletből magas hatásfokon (90%-os hatásfok!) tudunk melegvizet előállítani. Ez a melegvizes kazáncsalád alkalmas a fűtési melegvíz, valamint az egész éves használati melegvíz előállítására. A kazán az automatizáltsága folytán ugyanazt a komfortfokozatot tudja biztosítani, mint egy gázkészülék, de sokkal olcsóbban. A földgázhoz képest a jelenlegi árakkal számolva 67,5 % megtakarítás érhető el. Látogasson el a www.heizomat.hu honlapra is!

Alapajánlat

Vegyestüzelésű kazánok

Az utóbbi években a gázellátás zavarai és emelkedő árai miatt előtérbe kerültek a vegyes tüzelésű kazánok. A kazánok folyamatos fejlesztésével alkalmazkodva az új fűtési rendszerekhez, az új fűtőanyagokhoz a szilárdtüzelésű, illetve vegyestüzelésű kazánok előkelő helyet foglalnak el. Ezek a kazánok alkalmasak családi házak, kis lakások, üzemcsarnokok, műhelyek, intézmények, üvegházak gravitációs, valamint szivattyús rendszerű fűtésére is. Gazdaságosak, könnyen kezelhetők és bármely vizes fűtésrendszerhez csatlakoztathatók. A kazántestek5 mm vastag acéllemezből készülnek, hajlított eljárással, hegesztett kivitelben. A kiépített fűtésrendszer segítségével az egész épületben egyenletes hőelosztást és szükség esetén használati melegvizet biztosít, szemben a kandalókkal és kályhákkal. Hasznos energiát állít elő a környezetünkben fellelhető különböző tüzelőanyagokból. Alkalmas tüzelőanyagok: fa, papír, kerti és háztartásihulladék. Szükség esetén széntüzelésre is alkalmas. A kazánok üzemi nyomása lehetővé teszi, hogy ugyanazon a fűtésrendszeren több kazán is üzemeljen, pl. gázkazán,.Üzemi teljesítményük 19 kW-tól 114 kW-ig terjed.

 

Árlista

Pellet kazánok

Ezek a kazántípusok teljesen automatizálhatók, ugyanúgy, mint a gáztüzelésű kazánok. Szintén rendkívül jó hatásfok mellett üzemeltethetőek. Tekintettel arra, hogy az ugyanakkora energia előállításához szükséges pellet ára összehasonlítva a gáz árával jóval alacsonyabb, így megtérülése és későbbi üzemeltetése is hosszútávon rendkívül gazdaságos. Pellet-tüzelésű kazánjaink teljesítménye 10 és 300 kW között mozog.

 

Árlista

Faelgázosító  kazánok

A faelgázosító kazánok esetében egy ventilátor segítségével tápláljuk a tüzet, így több oxigént juttatunk az égéstérbe, melynek következtében hevesebb és tökéletesebb az égés. Az igen heves égés következtében csak korlátozottan szabályozható az égés sebessége, ezért puffertartály rendszerbe építése szükséges. A szigetelt tartályban lévő fűtővízben tároljuk a hőenergiát és szükség esetén onnan keringtető szivattyú segítségével használjuk fel. A kettős tűztérben a kerámia és a plusz oxigén bevitel segítségével tökéletes égés jön létre. Minimális égéstermék keletkezik, a füsthőmérséklet csökkenése további energia felhasználást tesz lehetővé. Mindez a berendezés hatékonyságát növeli.

 

Árlista

Nagy tűzterű, bálaégető kazánok

Ezek a kazánok a mezőgazdaság által előállított kisméretű növénybálák /pl. szalma, széna, szőlővenyige, stb./ égetésére kifejlesztett készülék. A nagyméretű tüzelőajtón keresztül könnyen a tűztérbe helyezhető egy egész bála, mely szabályozott égéssel órákon keresztül ég. E kazánok csak kétféle méretben kaphatók, /40-55 kW, illetve 60-75 kW/ A kazán alkalmas fa tüzelésére is, azonban figyelembe kell venni, hogy a tüzifa fűtőértéke jelentős mértékben meghaladja a mezőgazdasági bálák fűtőértékét.

 

Árlista

Fűrészpor, faforgács, pellet-égőfejek

Berendezéseink alkalmasak bárminemű adagolható növényi rész (faapríték, faforgács, fűrészpor, pellet, ocsű, egyéb mezőgazdasági hulladék) hatékony eltüzelésére. A készülék egy már meglévő vegyestüzelésű kazánra csatlakoztatható, így csökkenthető a beruházás költsége. Szükség esetén kazánra illesztve, komplettírozva szállítjuk. Készített teljesítmények: 25, 50, 100 kW.

Árlista

 
 
 
 
  készítette: Dimensions Kft.